« Назад

Френски тост с бекон и сирене

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Френски тост с бекон и сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Почисти зеления лук и го нарежи на колелца. Нарежи бекона на парчета с ширина 3 – 4 cm. Накъсай листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Разбъркай ги в плитка купа с яйцата, прясното мляко, солта и черния пипер. 

2. Запържи за 1 min бекона в горещ тиган с незалепващо покритие. Добави зеления лук и пържи 2 – 3 min, като разбъркваш от време на време. Извади бекона и лука и ги сложи настрана.

3. Потопи две филии хляб в сместа от яйца и прясно мляко, обърни ги и ги остави за кратко да попият течност. Загрей малко масло в тигана и изпържи в него филиите за ок. 3 min. Обърни ги, наръси всяка филия с ¼ от сиренето и пържи под капак още 2 – 3 min, докато сиренето се стопи. Извади филиите и ги сложи на топло. Обработи и останалите филии по същия начин. Гарнирай ги с бекон и наръси с лук.