« Назад

Гъбено карпачо със сливи и Тиролски шпек

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Гъбено карпачо със сливи и Тиролски шпек
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min

1. Почистваме руколата, измиваме я и я накъсваме. Нарязваме Тиролския шпек на тънки ивици. Измиваме сините сливи, разполовяваме ги, отстраняваме костилките и ги нарязваме на тънки резени.
2. Смесваме оцета, горчицата и меда. Oвкусяваме със солта и черния пипер, добавяме маслиновото масло и разбъркваме.
3. Почистваме печурките и ветрогоновите кладници и ги нарязваме на тънки шайби. Разпределяме ги в 4 чинии и ги покриваме с руколата, резените сини сливи и ивиците Тиролски шпек. Наръсваме отгоре дресинга и сервираме веднага.