Верига от любими рецепти
Гъбено карпачо със сливи и Тиролски шпек

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

рукола рукола50 g g
тиролски шпек тиролски шпек
(вид бекон)
115 g g
сливи слива150 g g
балсамов оцет балсамов оцет1 - 2 с.л. с.л.
горчица горчица
(средно люта)
1 ч.л. ч.л.
мед мед2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
печурки печурка
(печурки)
300 g g
печурки печурка
(пачи крак)
100 g g

Гъбено карпачо със сливи и Тиролски шпек

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Почистваме руколата, измиваме я и я накъсваме. Нарязваме Тиролския шпек на тънки ивици. Измиваме сините сливи, разполовяваме ги, отстраняваме костилките и ги нарязваме на тънки резени.

2. Смесваме оцета, горчицата и меда. Oвкусяваме със солта и черния пипер, добавяме маслиновото масло и разбъркваме.

3. Почистваме печурките и ветрогоновите кладници и ги нарязваме на тънки шайби. Разпределяме ги в 4 чинии и ги покриваме с руколата, резените сини сливи и ивиците Тиролски шпек. Наръсваме отгоре дресинга и сервираме веднага.

Купи в Lidl

ПечуркиПечурки
Печурки
02.05 - 04.05
ТОП ЦЕНА
1,75лв.