« Назад

Гъби и брюкселско зеле с ньоки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Гъби и брюкселско зеле с ньоки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. Размразяваме брюкселското зеле във вряща подсолена вода за 3 – 5 min, изливаме я и го оставяме да се отцеди. Междувременно почистваме печурките, нарязваме по-големите на две или на четири. Обелваме лука и го накълцваме.
2. В голям тиган без мазнина запичаме леко бадемите, изваждаме ги и ги оставяме настрана. Сгорещяваме в тигана маслото и запържваме в него гъбите и лука за 3 min, като бъркаме непрекъснато. Поръсваме къри и задушаваме 1 min. Загасяме със зеленчуковия бульон и сметаната. Овкусяваме със солта и черния пипер. Добавяме брюкселското зеле и задушаваме под капак 5 min.
3. Обелваме мангото, изрязваме месестата част от костилката и го нарязваме на кубчета. Във вряща подсолена вода варим ньоките според указанията върху опаковката. Подправяме сместа от гъби и брюкселско зеле, при нужда сгъстяваме леко, добавяме мангото и готвим, докато мангото се сгорещи. Гарнираме с отцедените ньоки и поръсваме с бадемите.