« Назад

Галети, пълнени с гъби и шунка

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Галети, пълнени с гъби и шунка
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

Разтопяваме 2 с. л. масло и го оставяме да изстине. Смесваме пшеничното брашно, брашното от елда и 1 равна ч. л. сол. Разбиваме яйцата и ги изсипваме при брашната. Правим смес от прясното мляко и 250 ml вода, половината от която изсипваме при микса от брашна и разбъркваме до получаването на гладка каша. След това добавяме останалата течност и разбъркваме внимателно. Покриваме тестото и го оставяме да почива 45 min. 

Почистваме гъбите и ги нарязваме на шайби. Задушаваме ги в 1 с. л. сгорещено масло за 3 – 5 min. Откъсваме листенцата на естрагона, накълцваме ги и с тях овкусяваме гъбите. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме гъбите настрана. Нарязваме шунката на широки ивици, а почистените домати на четири.

С малко масло намазваме голям тиган с незалепващо покритие. Изсипваме 1 черпак тесто в него и с накланяне на тигана го разпределяме равномерно. Пържим 1 – 2 min и обръщаме. Нареждаме отгоре няколко ивици шунка и гъби, поръсваме с настърганото сирене и пържим още 1 – 2 min, докато eменталът се разтопи. Прегъваме страните на галетата върху плънката и я оставяме на топло. По същия начин приготвяме и останалите галети.

Сервираме с наредени отгоре чери домати.