Разтопяваме 2 с. л. масло и го оставяме да изстине. Смесваме пшеничното брашно, брашното от елда и 1 равна ч. л. сол. Разбиваме яйцата и ги изсипваме при брашната. Правим смес от прясното мляко и 250 ml вода, половината от която изсипваме при микса от брашна и разбъркваме до получаването на гладка каша. След това добавяме останалата течност и разбъркваме внимателно. Покриваме тестото и го оставяме да почива 45 min.
Почистваме гъбите и ги нарязваме на шайби. Задушаваме ги в 1 с. л. сгорещено масло за 3 – 5 min. Откъсваме листенцата на естрагона, накълцваме ги и с тях овкусяваме гъбите. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме гъбите настрана. Нарязваме шунката на широки ивици, а почистените домати на четири.
С малко масло намазваме голям тиган с незалепващо покритие. Изсипваме 1 черпак тесто в него и с накланяне на тигана го разпределяме равномерно. Пържим 1 – 2 min и обръщаме. Нареждаме отгоре няколко ивици шунка и гъби, поръсваме с настърганото сирене и пържим още 1 – 2 min, докато eменталът се разтопи. Прегъваме страните на галетата върху плънката и я оставяме на топло. По същия начин приготвяме и останалите галети.
Сервираме с наредени отгоре чери домати.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
75 g масло масло 125 g пшенично брашно пшенично брашно 125 g брашно от елда брашно от елда сол сол 2 яйца яйце 250 ml прясно мляко прясно мляко 400 g печурки печурка 3 стръка естрагон естрагон черен пипер черен пипер 150 g варена шунка варена шунка 150 g чери домата чери домат 180 g настъргано сирене Ементал настъргано сирене Ементал Добави в списъка за пазаруване