« Назад

Гевречета с пилешка салата

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Гевречета с пилешка салата
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и престояване

1. Измий и подсуши пилешкото филе и го натрий от всички страни със солта, черния пипер и червения пипер. Запържи го в сгорещено олио за по 2 min от всяка страна.

2. Загаси с шерито и готви под капак още 10 – 12 min, в зависимост от дебелината на филетата. При нужда долей още малко вода.  

3. Остави да изстине, като запазиш мазнината от пърженето, и нарежи месото на ситно.

3. Нарежи селърито на шайбички. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Обели мандарините и ги раздели на парченца.

4. Смеси и разбъркай майонезата, йогурта, 1 с.л. мандаринов сок, мазнината от пърженето, лимоновия пипер и солта и овкуси. Смеси с останалите приготвени продукти и остави салатата да престои най-малко 30 min.

5. Измий и подсуши руколата преди сервиране. Разрежи гевречетата на две, запечи ги леко в тостер и ги намажи с масло. Нареди отгоре рукола и пилешка салата.