« Назад

Глазирано бутче в мед с пюре от печени картофи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Глазирано бутче в мед с пюре от печени картофи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Почистваме долната страна на бутчетата, като отстраняваме кожата и хрущяла, така че кокалът да се оголи. По този начин бутчетата ще изглеждат по-красиви при поднасяне. Подреждаме ги в тава, овкусяваме със сол, черен пипер и маслиново масло и доливаме вода, колкото да се покрие дъното на тавата. Така ги печем около 25 – 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Шафрана накисваме в малко гореща вода, за да развие аромата си, и го изсипваме в касерол заедно с меда. Добавяме лютия червен пипер, разбъркваме и оставяме да заври. С получената смес намазваме пилешките бутчета от всички страни и ги връщаме във фурната да се допекат за още 10 – 15 минути при същата температура, докато хванат златист загар.
Измиваме картофите и – без да ги белим – ги печем в тава с малко вода, овкусени със сол и мащерка. Когато са готови, ги прехвърляме в тенджера и ги намачкваме. Добавяме маслото и сметаната, подправяме със сол и черен пипер и ги пюрираме с помощта на пасатор.
Как да сервираме:
Поднасяме глазираните пилешки бутчета върху гнездо от картофено пюре. За пълна наслада допълваме с плодово розе или шардоне.