« Назад

Грилована сладка царевица и зеленчукови шишчета

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1) Нарежи всички зеленчуци на едри парчета като за шишче. Редувай различните зеленчуци на шишчето, но не забравяй в двата края да сложиш по едно чери доматче за настроение.

2) Постави всички шишчета на грила и ги полей с 20 ml маслиново масло.

3) Сложи в малка купичка листенца от един стрък босилек и ги овкуси със сол, черен пипер, 20 ml маслиново масло и 10 ml балсамов оцет. Разбъркай хубаво, натопи цял стрък розмарин в получената салса и намажи с него печащите се на грил шишчета.

4) Ред е на четирите сладки варени царевици! Нареди ги на грила и ги овкуси със сол и черен пипер.

5) Докато се пекат, разтопи в тиган 50 g масло и добави към него ситно нарязаните магданоз и копър.

6) Започни да мажеш царевицата с маслото с билките. Отново със стрък розмарин – може и със силиконова четка, но тя няма да даде този аромат.

7) Използвай шишчетата за канапе, върху което да поставиш звездата на твоята вегетарианска порция – сладката царевица с билки.