« Назад

Грютце с ягоди и праскови

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Грютце с ягоди и праскови
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Измий ягодите и отстрани негодните за консумация. Нарежи ги на ситно и почисти френското грозде от чепчиците. Обели кожицата на прасковите (ако е необходимо, предварително ги залей за кратко с вряща вода), раздели ги на две, отдели костилките и ги нарежи на ситно.

2. Загрей ябълковия сок с едно пакетче ванилова захар и с обикновената захар. Прибави прасковите и вари 3 min. Добави ягодите и френското грозде и продължи варенето още 4 – 5 min.

3. Разбъркай нишестето в малко вода и с него сгъсти леко грютцето. Добави малините и боровинките и свали от печката. Остави да изстине.

4. Разбий на сняг сметаната с останалата ванилова захар и я сервирай към грютцето.