« Назад

Гулаш от дивеч със сметана

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

180 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Гулаш от дивеч със сметана
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 180 min
Допълнителна информация:

+ време за мариноване

Нарязваме месото на кубчета и го мариноваме с олиото и бахара. Оставяме го в хладилника за около 12 h.

Маринованото месо отцеждаме и го сваряваме за около 2 h.

Обелваме моркова, лука, доматите, почистваме чушките и режем зеленчуците на кубчета. Задушаваме ги в загрятото масло, след което добавяме маринованото месо и го запечатваме от всички страни. Овкусяваме със сол, черен пипер и лют пипер, доматеното пюре и брашното и доливаме телешкия бульон.

Намаляваме котлона, за да ври на бавен огън. Обелваме картофите, нарязваме ги на едри кубчета и добавяме към гулаша.

Готвим до готовност на картофите и ако е необходимо, доливаме вода. Поднасяме гулаша в дълбока чиния, като отгоре поливаме с лъжица сметана за готвене.