« Назад

Хрупкави пурички с овче сирене

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Хрупкави пурички с овче сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min
Допълнителна информация:

без времето за печене и престояване

1. Омеси гладко тесто от брашното, 2 с. л. маслиново масло, яйцето, ¼ ч. л. сол и ок. 6 с. л. студена вода. Оформи го на топка, намажи го тънко с мазнина, покрий го и го остави да почива 20 min на стайна температура.

2. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни. Обели чесъна и го пресовай. Натроши овчето сирене, смеси го с магданоза, чесъна, заквасената сметана, ригана и червения пипер.

3. Разточи тестото върху набрашнена чиста кухненска кърпа – на много тънка кора, около 40 x 50 cm. Нарежи го на 10 издължени триъгълника.

4. Постави пълнеж при късата основа на триъгълника и прегъни леко страните му върху пълнежа. След това навивай към върха на триъгълника до получаването на издължени пурички.

5. След като приключиш, ги нареди върху покрита с хартия за печене тава, намажи ги с малко мазнина и печи 25 – 30 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато станат хрупкави. На половината време ги намажи още веднъж с мазнина. Сервирай горещи или хладки.