« Назад

Хрупкаво мюсли със задушен ревен и кисело мляко

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Хрупкаво мюсли със задушен ревен и кисело мляко
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Смеси ядките и овесените ядки с меда и олиото и сипи всичко в покрита с хартия за печене тава. Печи 20 – 25 min в предварително загрята на 150°C фурна, докато станат хрупкави. Разбъркай ги един – два пъти, докато се пекат. Остави ги да изстинат.

2. В това време направи прорез по дължина на ваниловата пръчка и изстържи сърцевината. Запази шушулката ѝ.

3. Почисти ревена и го нарежи на парчета. Задуши го за 1 min в сгорещено масло. Добави няколко супени лъжици вода, сърцевината на ваниловата пръчка и 50 g захар и задуши при непрекъснато бъркане до омекване. По желание подслади с още малко захар. Остави да изстине.

4. В малки чаши редувай на пластове ревен, хрупкаво мюсли и кисело мляко (йогурт), завърши с малко мюсли. Разрежи ягодите на четири, нарежи шушулката на ванилията на парчета, декорирай с нея и ягодите чашите и сервирай.