« Назад

Индийска къри супа с топинг от микс от ядки и стафиди

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Индийска къри супа с топинг от микс от ядки и стафиди
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Обели лука и го накълцай на едро. Обели морковите и ябълките, отстрани семките от ябълките и нарежи всичко на кубчета. Задуши ги с лука в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Поръси с 2 ч.л. къри и задушавай още 1 – 2 min, като бъркаш непрекъснато.

2. Залей с кокосовото мляко и зеленчуковия бульон, овкуси със солта и черния пипер и вари под капак 20 – 25 min до омекване.

3. В това време натроши на едро микса от ядки. Откъсни листенцата на магданоза, измий ги, подсуши ги и ги накълцай на ситно. Смеси ги с микса от ядки.

4. Пасирай супата и подправи със солта, черния пипер, сока от лайм и евентуално още малко къри. Разсипи по чаши и разпредели отгоре топинга от ядки.