« Назад

Испански доматен хляб

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Испански доматен хляб
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min

1. Правим малък кръстовиден разрез от долната страна на всеки един от доматите, заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да се бланшират за 1 – 2 min. След това ги прецеждаме, заливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на четвъртинки и ги намачкваме на едро.

2. Препичаме хляба в тостер. Обелваме скилидките чесън, разрязваме ги на две и с тях натриваме филиите. Отгоре им разпределяме от доматите и поръсваме с листенца мащерка, морска сол и черен пипер. Поливаме с няколко капки маслиново масло.

3. Накрая настъргваме сиренето и поднасяме на момента.