« Назад

Изварени бисквитки с компот от сливи

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

110 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Изварени бисквитки с компот от сливи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 110 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Размекни стафидите в рома. За компота измий сливите, раздели ги на четири и отстрани костилките. Кипни ги с 30 g захар, канела и портвайн и вари 5 – 8 min, докато омекнат. Разбъркай нишестето в малко вода до гладка каша, добави и вари, докато кипне веднъж. Остави компота да изстине.

2. Измий картофите и ги вари 20 – 25 min в предварително завряла подсолена вода, докато омекнат. Излей я и ги залей със студена вода, обели ги и ги прекарай през преса за картофи.

3. Смеси ги с изварата, останалата захар, кората от лимон, стафидите с ром и яйцата. Добави толкова брашно, че да се получи меко, но еластично тесто. С навлажнени ръце оформи от тестото 20 - 24 кръгли бисквитки с дебелина на пръст. Пържи кръгчетата на порции в малко количество сгорещено олио в тиган с незалепващо покритие ок. 5 min от всяка страна на слаб до средно силен огън, докато станат златистокафяви. Остави ги върху кухненска хартия да попие мазнината, поръси ги с пудра захар и ги сервирай с компота.