« Назад

Кълцаник с лучен сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

В тенджера загряваме олиото и запържваме суровата кълцана наденица, която предварително сме нарязали на парченца с около 2 – 3 cm дължина. Когато се запекат еднакво от всички страни, ги изваждаме в отделна чиния с помощта на решетъчна лъжица.

В същата мазнина запържваме почистения и нарзязан на полумесеци лук. Слагаме маслото и когато лукът омекне достатъчно и започне да се карамелизира, добавяме мащерката и почистената и нарязана на тънки полумесеци ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер и връщаме наденицата в тенджерата.

Доливаме тъмната бира и готвим още десетина минути на среден огън. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сваляме ястието от котлона и го поднасяме топло.

Продукти на фокус

*

Този артикул може да бъде изчерпан още в 1-вия ден на търговската акция. Възможно е някои от представените артикули да не са налични във всички разновидности и размери. Представените артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 кг. на клиент. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени в брошурата са в лева, с включен ДДС.