В тенджера загряваме олиото и запържваме суровата кълцана наденица, която предварително сме нарязали на парченца с около 2 – 3 cm дължина. Когато се запекат еднакво от всички страни, ги изваждаме в отделна чиния с помощта на решетъчна лъжица.
В същата мазнина запържваме почистения и нарзязан на полумесеци лук. Слагаме маслото и когато лукът омекне достатъчно и започне да се карамелизира, добавяме мащерката и почистената и нарязана на тънки полумесеци ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер и връщаме наденицата в тенджерата.
Доливаме тъмната бира и готвим още десетина минути на среден огън. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сваляме ястието от котлона и го поднасяме топло.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
500 g кълцаник (сурова кълцана) кълцаник (сурова кълцана) 50 ml олио олио 3 глави лук лук 1 ябълки ябълка 200 ml тъмна бира тъмна бира 50 g краве масло краве масло 3 стръка мащерка мащерка сол сол черен пипер черен пипер Добави в списъка за пазаруване