« Назад

Кървави очни ябълки

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Кървави очни ябълки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и желиране

1. Кипваме сметаната с 40 g захар и ваниловата захар. Оставяме я да покъкри около 10 min, като от време на време я разбъркваме, след което я сваляме от огъня и оставяме да изстива 5 min.

2. Размекваме желатина в студена вода. Изстискваме го леко, разтваряме го в горещата сметана и пълним с него 6 изплакнати със студена вода полусферични формички. Оставяме ги да изстинат и ги поставяме в хладилника най-малко за 4 h, но по-добре за цяла нощ.

3. За соса размразяме малините. Пасираме ги фино с пресятата пудра захар и ги претриваме през цедка. Овкусяваме с няколко капки розова вода.

4. Измиваме сините сливи, отстраняваме костилките и ги нарязваме на пряко на тънки шайби.

5. Обръщаме формичките с панакотата върху чиния. Върху всяка от тях поставяме в дупката по една шайба синя слива и една червена боровинка или стафида (получават се ирисът и зеницата). Приготвяме глазурата с останалата захар и 125 ml вода според указанията върху опаковката и я оставяме 1 min да изстине. С малка лъжичка покриваме тънко с глазура само плодовете. Малиновия сос разпределяме декоративно като кръв около "очите" и сервираме.