« Назад

Карпачо от зеленчуков хляб с микс от салати и портокалов дресинг

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

25 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Карпачо от зеленчуков хляб с микс от салати и портокалов дресинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 25 min
Допълнителна информация:

плюс охлаждане

Слагаме хляба във фризера, за да се втвърди.

Изцеждаме портокала и към него добавяме зехтин, оцет, горчица, сол и пипер, след което пасираме дресинга до получаване на еднородна смес.

Обелваме и почистваме аспержите и ги бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода. След като ги пресечем в студена вода и ги отцедим, ги нарязваме на парчета. В дълбока купа смесваме руколата и другите зелени салати, добавяме нарязаните аспержи и ги объркваме с портокаловия сос.

Стегнатия хляб режем на тънки слайсове (най-добре би било, ако имаме възможност да го направим на машина).

Поставяме филийка от хляба в чиния и отгоре слагаме от салатата с портокаловия дресинг.