плюс охлаждане
Слагаме хляба във фризера, за да се втвърди.
Изцеждаме портокала и към него добавяме зехтин, оцет, горчица, сол и пипер, след което пасираме дресинга до получаване на еднородна смес.
Обелваме и почистваме аспержите и ги бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода. След като ги пресечем в студена вода и ги отцедим, ги нарязваме на парчета. В дълбока купа смесваме руколата и другите зелени салати, добавяме нарязаните аспержи и ги объркваме с портокаловия сос.
Стегнатия хляб режем на тънки слайсове (най-добре би било, ако имаме възможност да го направим на машина).
Поставяме филийка от хляба в чиния и отгоре слагаме от салатата с портокаловия дресинг.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
1 зеленчуков хляб зеленчуков хляб 100 g рукола рукола 100 g бейби спанак или микс салати бейби спанак или микс салати 2 стръка зелени аспержи зелени аспержи 1 портокала портокал 30 ml маслиново масло маслиново масло 30 ml винен оцет винен оцет 30 g горчица горчица 1 щипка сол сол 1 щипка черен пипер черен пипер Добави в списъка за пазаруване