« Назад

Картофен чипс, подправен със сол и мащерка и със сол и пипер

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Картофен чипс, подправен със сол и мащерка и със сол и пипер
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min

1. Смеси една ч. л. морска сол с шарения пипер. Счукай ситно останалата сол с мащерката в гаванка.

2. Обели картофите и ги настържи на шайби с дебелина 1 mm.

3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по поставена в него дървена пръчка започнат да се изкачват балончета. Пържи картофените шайби в олиото на малки порции за около 30 sec всяка, докато леко покафенеят по ръбовете. Вади ги с цедка или решетеста лъжица, поставяй ги върху кухненска хартия и ги оставяй така, докато мазнината попие в хартията.

3. Раздели чипса в две купи и овкуси едната половина със сместа от мащерка и сол, а другата – със сместа от шарен пипер и сол. Сервирай веднага.