« Назад

Картофен огретен с козе сирене

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

85 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Картофен огретен с козе сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 85 min

Измиваме картофите и ги варим във вряща подсолена вода 20 – 25 min до омекване.

Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме го с шунката в сгорещено олио за 3 min. Загасяме с виното и бульона и оставяме да кипне. Прибавяме половината от козето сирене и овкусяваме.

Изливаме горещата водата от картофите, заливаме ги със студена, белим ги и ги нарязваме на шайби. Половината разстиламе в плитка намазнена тавичка. Отгоре разпределяме първо сместа от сирене и шунка, после останалите картофени шайби. Покриваме с останалото козе сирене, нарязано на лентички,  и печем в предварително загрята на 200°C фурна ок. 40 min.

Съвет: Към ястието подхожда салата от рукола.