« Назад

Картофи и патладжани на фурна по северноафрикански

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Картофи и патладжани на фурна по северноафрикански
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min

1. Обели лука и го нарежи на резени. Обели чесъна и го нарежи на шайбички. Измий картофите добре и в зависимост от големината им ги нарежи на две или на четири.

2. Запържи картофите 5 min в сгорещено масло при непрекъснато бъркане. Добави лука и чесъна и пържи още 3 min. Овкуси с кимион, Хариса, мед и сол и задушавай 1 min.

3. Добави стафидите, изсипи всичко в голяма тава и залей с бульона. Печи 15 min в предварително загрята на 200° C фурна.

4. В това време почисти раздели патладжаните на четири и ги нарежи на парчета с дебелина 2 cm. Наръси ги със сол и ги остави 10 min да престоят и да пуснат сок. След това изхвърли сока и смеси патладжаните с картофите. Печи още 25 – 30 min, като разбъркваш често.

5. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги накълцай на ситно. Преди сервиране овкуси ястието и го поръси със зелените подправки.