« Назад

Киш „Лорен“

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

85 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Киш „Лорен“
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 85 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

Нарязваме 120 g масло на кубчета. От маслото, брашното, бакпулвера, 1/2 ч. л. сол и 3 – 4 с. л. студена вода омесваме гладко тесто. Разстиламе го в намазнена форма за киш (26 cm Ø), като оформяме ръб. Надупчваме блата с вилица на много места и оставяме на хладно, най-малко за 1 h.

Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме бекона в останалото сгорещено масло за 3 min и го изваждаме. В мазнината от пърженето задушаваме за кратко лука, докато стане прозрачен, добавяме го към бекона и овкусяваме с черен пипер. Оставяме да изстине.

Разбиваме яйцата, сметаната и прясното мляко и овкусяваме със солта, черния пипер и индийското орехче. Наръсваме половината от настърганото сирене по блата на киша, върху него разпределяме бекона и лука, а най-отгоре поръсваме останалото настъргано сирене. Покриваме всичко равномерно с яйцата със сметаната и печем киша в предварително загрята на 180°C фурна за 40 – 45 min, докато стане златистожълт.

Сервираме горещ или изстинал, поръсен с див лук.