« Назад

Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min
  • Разрязваме питките на две и ги запечатваме от двете страни.
  • Запечатваме за около 2 min от всяка страна и бургера. На второто обръщане върху месото поставяме горгонзолата, докато омекне.
  • Правим салцата, като обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. В тиган слагаме  масло, нарязаните на кубчета чушки и задушаваме. Добавяме доматите, овкусяваме със сол, чесън и босилек. Когато зеленчуците омекнат, ги пасираме и добавяме пушения пипер.
  • Сотираме картофите с масло и овкусяваме със солта  и подправките.
  • Подреждаме в следния ред: айсберг, бургер с горгонзола, доматена салца, червен лук и кисели краставички, а отстрани – сотираните картофи.