без времето за охлаждане и мариноване
1. Разбъркай кокосовото мляко, сметаната, захарта и кардамон на вкус в тенджера до получаването на гладка смес и я кипни. Остави я да къкри 8 – 10 min при непрекъснато бъркане, свали я от огъня и я остави да изстине малко.
2. Размекни желатина 5 min в студена вода. Изстискай го и го разтвори в топлата кокосова сметана. Излей я в 4 формички или чаши и ги постави покрити в хладилник за най-малко 3 h или за една нощ, за да стегне панакотата.
4. За плодовата салата разрежи на две пъпешите и им отстрани семките с лъжица. След това оформи топчета от пъпешите и динята с помощта на лъжица за сладолед, като при това отстраняваш семките на динята.
5. Разбъркай сока от лайм с розовата вода и меда, докато медът се разтвори. Пусни вътре топчетата пъпеш и диня и ги остави да се мариноват най-малко 20 min.
5. Обърни Панакотата от формичките върху чинии и сервирай с плодовата салата.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
400 ml кокосово мляко кокосово мляко 100 ml готварска сметана готварска сметана 50 g захар захар 0 ч.л. смлян кардамон смлян кардамон 3 листа бял желатин бял желатин 0 пъпеш Медена роса пъпеш Медена роса 1 пъпеш сорт Канталуп пъпеш сорт Канталуп 1 парче диня диня сок от лайм сок от лайм 1 с.л. розова вода розова вода 50 g мед мед Добави в списъка за пазаруване