« Назад

Кокосова панакота

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Кокосова панакота
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и мариноване

1. Разбъркай кокосовото мляко, сметаната, захарта и кардамон на вкус в тенджера до получаването на гладка смес и я кипни. Остави я да къкри 8 – 10 min при непрекъснато бъркане, свали я от огъня и я остави да изстине малко.

2. Размекни желатина 5 min в студена вода. Изстискай го и го разтвори в топлата кокосова сметана. Излей я в 4 формички или чаши и ги постави покрити в хладилник за най-малко 3 h или за една нощ, за да стегне панакотата.

4. За плодовата салата разрежи на две пъпешите и им отстрани семките с лъжица. След това оформи топчета от пъпешите и динята с помощта на лъжица за сладолед, като при това отстраняваш семките на динята.

5. Разбъркай сока от лайм с розовата вода и меда, докато медът се разтвори. Пусни вътре топчетата пъпеш и диня и ги остави да се мариноват най-малко 20 min.

5. Обърни Панакотата от формичките върху чинии и сервирай с плодовата салата.