Верига от любими рецепти
Кокосова панакота

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кокосово мляко кокосово мляко400 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
захар захар50 g g
кардамон кардамон
(смлян)
0,25 - 0,5 ч.л. ч.л.
желатин желатин
(бял)
3 листа лист
пъпеш Медена роса пъпеш Медена роса0,5
пъпеш сорт Канталуп пъпеш сорт Канталуп1
дини диня1 бр. бр.
сок от лайм сок от лайм
розова вода розова вода1 с.л. с.л.
мед мед50 g g

Кокосова панакота

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(13)

Начин на приготвяне

1. Разбъркай кокосовото мляко, сметаната, захарта и кардамон на вкус в тенджера до получаването на гладка смес и я кипни. Остави я да къкри 8 - 10 min при непрекъснато бъркане, свали я от огъня и я остави да изстине малко.

2. Размекни желатина 5 min в студена вода. Изстискай го и го разтвори в топлата кокосова сметана. Излей я в 4 формички или чаши и ги постави покрити в хладилник за най-малко 3 h или за една нощ, за да стегне панакотата.

4. За плодовата салата разрежи на две пъпешите и им отстрани семките с лъжица. След това оформи топчета от пъпешите и динята с помощта на лъжица за сладолед, като при това отстраняваш семките на динята.

5. Разбъркай сока от лайм с розовата вода и меда, докато медът се разтвори. Пусни вътре топчетата пъпеш и диня и ги остави да се мариноват най-малко 20 min.

5. Обърни Панакотата от формичките върху чинии и сервирай с плодовата салата.