« Назад

Коледна пуйка с кисело зеле

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

200 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Коледна пуйка с кисело зеле
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 200 min

Овкусяваме пуйката със сол, черен и червен пипер и обилно я намазваме с разтопеното масло отвън и отвътре. Слагаме я в дълбока тава, доливаме водата или зеленчуковия бульон и я печем в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време нарязваме на едро киселото зеле и го задушаваме в тенджера с олиото за около 40 – 50 min, като го подправяме с червен и черен пипер и дафинов лист.
След като минат два часа и двайсет минути от печенето на пуйката, прибавяме към нея задушеното зеле и запичаме ястието за още 40 – 50 min.

Как да сервираме
Изпечената пуйка украсяваме със сухите чушки, розмарина, домата, нарязан на полумесеци, и резени лимон. Поднасяме с мерло.