« Назад

Конфитюр от ягоди без варене

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Конфитюр от ягоди без варене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Почисти ягодите и ги пасирай грубо. Смеси ги с лимоновия сок и измери количеството на течността. Разбъркай сместа в дълбока купа със същото количество желираща захар.

2. Разбивай с миксер 15 min, докато сместа леко се сгъсти (внимание: при по-стари уреди е по-добре разбиването да става на 3 пъти по 5 min с почивки, за да не прегрее миксерът). Подправи по желание с розова вода или мента.

3. Изсипи конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, затвори ги плътно и ги съхранявай в хладилник. Приготвеният по този начин конфитюр се запазва 2 – 3 седмици и е много вкусен не само намазан на филия, но и смесен с извара или кисело мляко.