1. Измий лимона с гореща вода и настържи фино кората. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Смеси ги с кората от лимон и захарта.
2. Измий боровинките, червения касис и цариградското грозде и ги остави да се отцедят. Отстрани дръжките от цариградското грозде. Сложи го в плоска тавичка заедно с боровинките и червения касис.
3. Измий прасковите, кайсиите и сините сливи, разполови ги, махни им костилките и ги нарежи на тесни резени. Добави ги към останалите плодове в тавичката. Наръси ги със захарта с подправките, като оставиш настрана 2 с. л., и разбъркай внимателно.
4. Омеси овесените ядки, кафявата захар, маслото и брашното и нарони получената смес на трохи върху плодовете. Печи крамбъла 30 – 40 min до хрупкавост в предварително загрята на 180° C фурна.
5. Разбий сметаната на твърд крем, смеси с бъркане с йогурта и останалата захар с подправки. Сервирай към охладения крамбъл.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
1 био лимон био лимон 4 стръка босилек босилек 4 стръка маточина маточина 2 стръка мента мента 2 стръка мащерка мащерка 70 g захар захар 125 g боровинки боровинка 125 g червен касис червен касис 125 g цариградско грозде цариградско грозде 2 праскови праскова 4 кайсии кайсия 4 сини сливи синя слива 125 g фини овесени ядки фини овесени ядки 60 g кафява захар кафява захар 100 g масло масло 50 g брашно брашно 200 ml готварска сметана готварска сметана 150 g натурален йогурт натурален йогурт Добави в списъка за пазаруване