« Назад

Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Измий лимона с гореща вода и настържи фино кората. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Смеси ги с кората от лимон и захарта.

2. Измий боровинките, червения касис и цариградското грозде и ги остави да се отцедят. Отстрани дръжките от цариградското грозде. Сложи го в плоска тавичка заедно с боровинките и червения касис.

3. Измий прасковите, кайсиите и сините сливи, разполови ги, махни им костилките и ги нарежи на тесни резени. Добави ги към останалите плодове в тавичката. Наръси ги със захарта с подправките, като оставиш настрана 2 с. л., и разбъркай внимателно.

4. Омеси овесените ядки, кафявата захар, маслото и брашното и нарони получената смес на трохи върху плодовете. Печи крамбъла 30 – 40 min до хрупкавост в предварително загрята на 180° C фурна.

5. Разбий сметаната на твърд крем, смеси с бъркане с йогурта и останалата захар с подправки. Сервирай към охладения крамбъл.