без времето за размразяване
1. Размразяваме баклата и обелваме зрънцата. Накълцваме чесъна. Заливаме за кратко доматите с гореща вода, охлаждаме ги със студена, след което ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Измиваме и подсушаваме мащерката и накъсваме листенцата ѝ.
2. Запържваме баклата, доматите и чесъна в 2 с.л. сгорещено маслиново масло за около 3 min, бъркайки непрекъснато. Подправяме със солта, черния пипер и листенцата от мащерка.
3. Междувременно запичаме леко филиите в тостер. Наръсваме ги с останалото маслиново масло, разпределяме върху тях запържените зеленчуци и отгоре настъргваме пармезан.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
300 g замразена бакла замразена бакла 2 скилидки чесън чесън 2 домата домат 4 стръка прясна мащерка прясна мащерка 3 с.л. маслиново масло маслиново масло 8 филии багета или чабата багета или чабата 40 g пармезан пармезан сол и черен пипер сол и черен пипер Добави в списъка за пазаруване