« Назад

Кростини с бакла

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Кростини с бакла
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min
Допълнителна информация:

без времето за размразяване

1. Размразяваме баклата и обелваме зрънцата. Накълцваме чесъна. Заливаме за кратко доматите с гореща вода, охлаждаме ги със студена, след което ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Измиваме и подсушаваме мащерката и накъсваме листенцата ѝ.

2. Запържваме баклата, доматите и чесъна в 2 с.л. сгорещено маслиново масло за около 3 min, бъркайки непрекъснато. Подправяме със солта, черния пипер и листенцата от мащерка.

3. Междувременно запичаме леко филиите в тостер. Наръсваме ги с останалото маслиново масло, разпределяме върху тях запържените зеленчуци и отгоре настъргваме пармезан.