Верига от любими рецепти
Кростини с бакла

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бакла бакла
(замразена)
300 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
домати домат2
мащерка мащерка
(прясна)
4 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
багети багета
(или чабата)
8 филии филия
пармезан пармезан40 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Кростини с бакла

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Размразяваме баклата и обелваме зрънцата. Накълцваме чесъна. Заливаме за кратко доматите с гореща вода, охлаждаме ги със студена, след което ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Измиваме и подсушаваме мащерката и накъсваме листенцата ѝ.

2. Запържваме баклата, доматите и чесъна в 2 с.л. сгорещено маслиново масло за около 3 min, бъркайки непрекъснато. Подправяме със солта, черния пипер и листенцата от мащерка.

3. Междувременно запичаме леко филиите в тостер. Наръсваме ги с останалото маслиново масло, разпределяме върху тях запържените зеленчуци и отгоре настъргваме пармезан.