Изпичаме чушките в предварително загрята на 230° С фурна за около 20 минути, след това ги обелваме и нарязваме на едро.
Нарязваме доматите и ги почистваме от семките, след което ги настъргваме.
Обелваме патладжана и го режем на кубчета, запържваме го в предварително загрята мазнина до готовност. Към него прибавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври до сгъстяване.
Нарязваме магданоза, чесъна и босилека на ситно и ги добавяме към лютеницата.
Загряваме олиото и в него изпържваме кюфтенцата, като предварително ги овалваме в брашно. Поднасяме ги върху канапе от топлата лютеница.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
600 g цариградски кюфтенца цариградски кюфтенца 2 червени чушки червена чушка 2 зелени чушки зелена чушка 2 домата домат 3 листа босилек босилек 3 стръка магданоз магданоз 2 скилидки чесън чесън 300 ml слънчогледово олио слънчогледово олио сол сол черен пипер черен пипер Добави в списъка за пазаруване