« Назад

Кюфтенца по цариградски с топла домашна лютеница с патладжан

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(18)
Време
Трудност
18 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Изпичаме чушките в предварително загрята на 230° С фурна за около 20 минути, след това ги обелваме и нарязваме на едро.

Нарязваме доматите и ги почистваме от семките, след което ги настъргваме.

Обелваме патладжана и го режем на кубчета, запържваме го в предварително загрята мазнина до готовност. Към него прибавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври до сгъстяване.

Нарязваме магданоза, чесъна и босилека на ситно и ги добавяме към лютеницата.

Загряваме олиото и в него изпържваме кюфтенцата, като предварително ги овалваме в брашно. Поднасяме ги върху канапе от топлата лютеница.