« Назад

Лазаня с доматен сос, кайма и сирена

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

180 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Лазаня с доматен сос, кайма и сирена
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 180 min

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното маслиново масло. Добавяме двете кайми и ги запържваме, докато станат леко кафеникави, като разбъркваме на често.  Прибавяме и нарязаните на полумесеци гъби и щом омекнат, слагаме доматеното пюре. Запържваме го леко, доливаме виното и го редуцираме. Добавяме доматения сос и бъркаме 1 – 2 min, докато започне да бълбука. Намаляваме котлона на средна степен и доливаме вода, докато течността покрие сместа. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да къкри така около час, като от време на време разбъркваме.  
Разбиваме яйцата с вилица, добавяме сирене Рикота и разбъркваме добре. На дъното на плитка правоъгълна тава поставяме малко от доматения сос с каймата и започваме да редим корите. Най-важно е да разпределим сосовете според това колко слоя се очертава да направим. Намазваме корите със сместа от сиренето и яйцата, отгоре с доматения сос, след което повтаряме в този ред. Завършваме с малко доматен сос и нареждаме нарязаната моцарела. Поставяме алуминиево фолио и печем 60 – 80 min в предварително загрята на 180°С фурна. Махаме фолиото, настъргваме сиренето Грана Падано и печем още 10 – 15 min до получаването на златист загар.
Поднасяме лазанята с накъсан пресен босилек.