« Назад

Ледено сорбе с пъпеш

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Ледено сорбе с пъпеш
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min

1. Разполови пъпеша и отстрани семките. Отмери 100 g от месестата част. Оформи я на топки с помощта на лъжица за сладолед и ги остави на хладно. Отстрани кората на останалата месеста част и я пасирай.

2. Измий портокала с гореща вода, настържи на ситно кората и изстискай сока. Смеси сока и кората на портокала с пюрето от пъпеш, водката и две топки лимоново сорбе и пасирай всичко до получаване на гладка смес.

3. Разпредели в 4 чаши за шампанско по една топка лимоново сорбе и топките с пъпеш, залей с ледената течност и сервирай веднага.