« Назад

Летен пудинг с ягодови плодове

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Летен пудинг с ягодови плодове
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min
Допълнителна информация:

без времето за изстудяване

1. Прочисти боровинките, къпините и малините, измий ги и ги остави добре да се отцедят. Разрежи ягодите на две или на четири, орони касиса от чепките. Загрей всички плодове без малините със 150 g пудра захар и ябълковия сок за 3 – 4 min, докато леко се пукнат и пуснат сок. Добави малините и свали от печката. По желание подслади с още пудра захар.

2. Отстрани корите от филиите хляб и ги нарежи на триъгълници. Нареди ги много плътно един до друг на дъното и по стените на купа с висок ръб (ок. 900 ml). Запълни пролуките с парченца хляб.

3. Отдели около 8 супени лъжици от плодовия сок. Самите плодове и останалия сок изсипи в купата. Отгоре нареди останалите хлебни шайби и внимателно ги полей с малко сок – да се напоят. Останалия остави покрит на хладно.

4. Покрий пудинга с чиния и постави отгоре тежести (например консервени кутии). Постави го в дълбока чиния и го остави през нощта в хладилник да почине и да попие.

5. Преди сервиране обърни пудинга от купата. Напръскай с оставения настрана сок местата, които не са добре попили, ако има такива.

 

Съвети: Подхожда си с ванилов сос или ванилов сладолед.

Вместо пресни плодове могат да се използват замразени. В този случай не ги вари, а само ги подслади с пудра захар.