Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ревен ревен | 500 g g | |
ванилова пръчка ванилова пръчка | 0,5 | |
захар захар | 100 g g | |
ягоди ягода | 500 g g | |
вода вода | 400 ml ml | |
маточина
маточина (за декорация) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛимонада от ревен с ягоди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти ревена, обели го и го нарежи на парчета. Разрежи ваниловата пръчка по дължина и изстържи сърцевината ѝ. Кипни в 200 ml вода сърцевината заедно с останалата част от ваниловата пръчка, ревена и захарта и вари 5 - 8 min, докато всичко много омекне. Пресипи през сито над съд, за да се събере сокът. Остави да изстине и дръж на хладно.
2. Измий 12 малки ягоди и ги разпредели в гнездата на формичка за лед. Покрий с малко вода и остави формата във фризeра.
3. Измий останалите ягоди, пасирай ги и ги разпредели в 4 чаши. Залей ги със сока от ревен и с изстудена минерална вода. Добави ягодовите кубчета лед и украси с маточина.