Почистваме, измиваме и нарязваме кореноплодните зеленчуци на кубчета и шайби. Чесънът разрязваме на две през средата на главата и го оставяме необелен. Овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и мащерка и ги печем в загрята на 180° С градуса фурна около 30 min, до готовност.
Малко преди да ги извадим от фурната, добавяме меда и балсамовия оцет, объркваме ги добре и ги връщаме да се допекат за 5 min, така че да станат глазирани.
Изпичаме дивечовия суджук– във фурна или на грил до готовност. Поднасяме го с печените кореноплодни зеленчуци.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
400 g ловджийски дивечов суджук ловджийски дивечов суджук 1 глава лук лук 1 моркови морков 1 глава пащърнак пащърнак 1 глава цвекло цвекло 1 глава чесън чесън 3 стръка мащерка мащерка 2 с.л. мед мед 2 с.л. бял балсамов оцет бял балсамов оцет 50 ml маслиново масло маслиново масло сол сол черен пипер черен пипер Добави в списъка за пазаруване