« Назад

Ловджийски дивечов суджук с печени кореноплодни зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Почистваме, измиваме и нарязваме кореноплодните зеленчуци на кубчета и шайби. Чесънът разрязваме на две през средата на главата и го оставяме необелен. Овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и мащерка и ги печем в загрята на 180° С градуса фурна около 30 min, до готовност.

Малко преди да ги извадим от фурната, добавяме меда и балсамовия оцет, объркваме ги добре и ги връщаме да се допекат за 5 min, така че да станат глазирани.

Изпичаме дивечовия суджук– във фурна или на грил до готовност. Поднасяме го с печените кореноплодни зеленчуци.