« Назад

Люта картофена салата със зелен фасул и сварена на бавен огън сьомга

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

55 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Люта картофена салата със зелен фасул и сварена на бавен огън сьомга
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 55 min
Допълнителна информация:

без времето, в което се оставя да почине и да се смесят ароматите, както и без времето за размразяване

1. Почисти добре картофите с четка под течаща вода. Свари ги във вряща подсолена вода за ок. 20 min до омекване. Почисти зеления фасул и го свари отделно във вряща подсолена вода за ок. 15 min до омекване.

2. Обели лука, половината нарежи на ивици, а остатъка – на малки кубчета. Разбъркай хряна, маслиновото масло и оцета, подправи със солта, черния пипер и захарта. Добави кубчетата лук и объркай.

3. Излей водата от картофите и зеления фасул, залей ги със студена вода и ги остави добре да се отцедят.

4. Разрежи на две по-големите картофи. Смеси ги със зеления фасул и дресинга и остави най-малко 2 h да починат. Междувременно размрази сьомгата.

5. Сипи виното и 150 ml вода в широка тенджера, добави ивиците лук, овкуси със сол и черен пипер и кипни. Измий сьомгата, подсуши я и я пусни в течността. Намали силата на котлона и остави рибата да се задушава за ок. 4 min, без да я вариш.

6. В това време почисти и накъсай кресона. Овкуси салатата, разбъркай с кресона и гарнирай с отцедената сьомга.