Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от дива сьомга филе от дива сьомга | 500 g g | |
картофи
картоф (малки) | 600 g g | |
зелен фасул зелен фасул | 500 g g | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
хрян хрян | 3 ч.л. ч.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
бяло вино бяло вино | 150 ml ml | |
балсамов оцет балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
захар захар | ||
кресон кресон | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСьомга с пикантна картофена салата със зелен фасул
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти добре картофите с четка под течаща вода. Свари ги във вряща подсолена вода за ок. 20 min до омекване. Почисти зеления фасул и го свари отделно във вряща подсолена вода за ок. 15 min до омекване.
2. Обели лука, половината нарежи на ивици, а остатъка - на малки кубчета. Разбъркай хряна,маслиновото масло и оцета, подправи със солта, черния пипер и захарта. Добави кубчетата лук и объркай.
3. Излей водата от картофите и зеления фасул, залей ги със студена вода и ги остави добре да се отцедят.
4. Разрежи на две по-големите картофи. Смеси ги със зеления фасул и дресинга и остави най-малко 2 h да починат. Междувременно размрази сьомгата.
5. Сипи виното и 150 ml вода в широка тенджера, добави ивиците лук, овкуси със сол и черен пипер и кипни. Измий сьомгата, подсуши я и я пусни в течността. Намали силата на котлона и остави рибата да се задушава за ок. 4 min, без да я вариш.
6. В това време почисти и накъсай кресона. Овкуси салатата, разбъркай с кресона и гарнирай с отцедената сьомга.