« Назад

Маков сладкиш с ябълки

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

85 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Маков сладкиш с ябълки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 85 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Обелваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на парчета. Смесваме ги със сока от лимон. Разбиваме маслото, захарта и солта на гъст крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбиваме добре, докато захарта се разтвори. Смесваме 375 g брашно, маковите семена и бакпулвера и докато бъркаме, добавяме сместа по малко, като я редуваме с ликьора. Смесваме ябълковите парчета с останалото брашно и разбъркваме с движения от долу нагоре.
2. Изсипваме тестото в намазнена отваряща се отстрани форма за печене с пръстен в средата (28 cm Ø) и печем в предварително загрята на 180°C фурна 55 – 60 min, като през последните 15 – 20 min покриваме с алуминиево фолио, за да не потъмнее много горната част. Оставяме сладкиша да изстине и го поръсваме с пудра захар.