« Назад

Малки кишове с ябълки и свинско филе

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Малки кишове с ябълки и свинско филе
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

без времето за изстудяване и охлаждане

1. Нарежи 125 g масло на кубчета и омеси бързо гладко тесто заедно с брашното, бакпулвера, 1 изравнена ч.л. сол и 3 – 4 с.л. студена вода. Остави тестото за ок. 1 h на хладно.

2. В това време обели лука и го нарежи на колелца. Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Задуши за ок. 5 min ябълките с колелцата лук в 1 с.л. горещо масло, докато омекнат. Овкуси със солта и шарения пипер, добави меда, остави 1 min да се карамелизират, а после ги извади.

3. Измий и подсуши свинското филе и го нарежи на 24 тънки слайса. Пържи го около 4 min в останалото масло, като го обръщаш. Овкуси с розмарина, солта и черния пипер. Загаси с балсамовия оцет и остави да изстине.

4. Разточи тестото върху малко брашно до кора с дебелина 3 mm. Изрежи 12 кръга (10 – 12 cm Ø) и покрий с тях намазнените гнезда на форма за мъфини. Набоди ги няколко пъти. Разпредели отгоре по един слайс филе и сместа от лук и ябълки.

5. Разбъркай сметаната, яйцата, солта и черния пипер, залей със сместа, покрий с останалите филета и наръси настърганото сирене.

6. Печи кишовете в предварително загрята на 200° C фурна ок. 30 min до златистожълто. Можеш да ги сервираш горещи или студени.