« Назад

Марципанови парички с праскови и маслени трохи

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Марципанови парички с праскови и маслени трохи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min
Допълнителна информация:

без времето за втасване и охлаждане

1. Затопли 250 ml мляко до хладко. Натроши маята и я разтвори с 20 g захар в млякото. Остави я 15 min да втаса.

2. Пасирай марципана в 400 ml прясно мляко и кипни сместа. Разбий останалото прясно мляко с 20 g захар и с пудинга, добави към врящото прясно мляко и остави още веднъж да кипне, като непрестанно бъркаш. Изсипи в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине.

3. Омеси гладко тесто от 600 g брашно, 40 g захар, 60 g размекнато масло, яйцето, солта и млякото. Остави го за 1 h покрито на топло място да втаса.

4. Отцеди прасковите и ги нарежи на кубчета. Смели фино бадемите с ги омеси на трохи с останалите количества масло, захар и брашно.

5. Премеси още веднъж тестото и го раздели на 12 топки. Разточи всяка върху малко брашно на кръгче (10 – 12 cm Ø). Постави кръгчетата върху две тави с хартия за печене, покрий ги и ги остави така 10 min да втасват.

6. След това разпредели отгоре им марципановия крем, нарязаните праскови и маслените трохи, като оставиш ок. 1 cm по периферията свободен. Намажи с четка периферията със сметана и печи тавите една след друга около 20 min в предварително загрята на 180° C фурна. Остави да изстине.