« Назад

Маринован заек със зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Маринован заек със зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min
Допълнителна информация:

мариноване 10 часа

1) Постави заека в тенджера, прибави целина, морков и магданоз и залей с вода. Добави бахар и чесън и вари около два часа.

2) Остави заека да изстине и в това време приготви маринатата. Нарежи чушката и обелената краставица на много малки кубчета, чесъна и дивия лук – на много ситно. Залей с маслиновото масло и бялото балсамико.

3) Овкуси с мащерка, сол и пипер. Разбъркай добре и остави солта и черния пипер да се разтворят.

4) След като заекът е изстинал, го обезкости на едри късчета. Прибави ги в подходящ съд към маринатата и разбъркай добре. После покрий съда и го остави в хладилника на +4⁰C да изстине.

5) Като минат около 10 часа, извади и изцеди добре от маринатата.

6) Нарежи една франзела на филийки, сипи им по малко маслиново масло и ги изпечи във фурната за 4 – 5 min на 200⁰C.

7) Гарнирай заешкото в чиния с прясно изпечените брускети.