« Назад

Мариновани пилешки крилца със сотирани картофи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Мариновани пилешки крилца със сотирани картофи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

+ мариноване

Измиваме добре крилата и ги почистваме, ако е нужно. Поставяме ги в дълбок съд и подправяме със сол и черен пипер. Слагаме 2 скилидки пресован чесън, 50 ml олио, 30 ml соев сос и червения пипер и объркваме добре, за да се овкусят. Оставяме ги в хладилник за няколко часа.
Картофите обелваме, нарязваме на тънки шайби и пържим до готовност в около 300 ml загрято олио, след което ги отцеждаме върху кухненска хартия.
В отделен тиган загряваме маслото и за 2 – 3 min сотираме изпържените картофи. Объркваме ги добре в мазнината и ги поръсваме със ситно нарязания копър.
Меда, соевия сос, остатъка от олиото и другите 2 скилидки чесън, които също пресоваме, слагаме в касерол да заврат на котлона и малко да се редуцират. Оставяме готовия сос да изстине.
Изпичаме на грил маринованите крилца за по няколко минути от всяка страна. Щом са готови, ги поливаме с няколко супени лъжици от соса.

Как да сервираме
Поднасяме крилцата върху сотираните картофи и ги поливаме допълнително с приготвения соев сос.