« Назад

Меки бадемови бисквитки

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Меки бадемови бисквитки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за престояване и охлаждане

1. Смеси бадемовите люспи и захарта и ги смели много фино. Разбий белтъците на пяна. Добави захарната смес и есенцията горчив бадем и разбъркай.

2. С две чаени лъжици разпредели в две покрити с хартия за печене тави  24 порции тесто на известно разстояние една от друга и остави да починат 4 h на стайна температура.

3. Дооформи внимателно с пръсти поизсъхналите бисквитки, така че да добият кръгла форма и печи в тавите една след друга в предварително загрята на 150°C фурна. Печи 15 – 18 min, докато бисквитките леко добият цвят и отвътре са все още меки.

4. След като изстинат, ги увий като бонбони с малки правоъгълници от хартия за печене. Сервирай към еспресо или шампанско.

 

Идея: Хартиените правоъгълници могат да се украсят с печати, например с коледен или друг мотив.