« Назад

Милфьой от зеленчуци с ементал

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(11)
Време
Трудност
11 Рейтинг
Милфьой от зеленчуци с ементал
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Нарязваме тиквичката, доматите и лука на шайби с еднаква дебелина. Гъбите почистваме и отстраняваме пънчетата им.
Загряваме грил или грил тиган с малко зехтин и изпичаме зеленчуците от двете страни, като ги подправяме със сол, черен пипер и мащерка.
 
На дъното на подходяща тава поставяме хартия за печене и върху нея започваме да подреждаме грилованите зеленчуци, като целта е да получим четири еднакви „кули“. Най-отдолу поставяме зеленчука с най-широк диаметър и – като наредим по една шайба от тиквичката, домата и лука – завършваме с гъба. Най-отгоре поставяме по парченце ементал.
Печем около 10 – 15 минути в загрята на 180°С фурна, докато ементалът се разтопи.

Как да сервираме:
Поднасяме зеленчуковия милфьой, поръсен с прясно смлян черен пипер и няколко капки зехтин. Допълваме с ризлинг.