Поставяме телешкото месо в тенджера със студена вода и го варим за два часа.
През това време нарязваме киселото зеле и гъбите на едро. Задушаваме ги в предварително загрятото масло, прибавяме нарязания на кубчета домат и черния ориз и овкусяваме с червен пипер, дафинов лист, бахар и магданоз нарязан на ситно.
Нарязваме сланината на тънко и покриваме дъното на глиненото гърне. Поставяме от задушеното зеле с гъбите, след което изваждаме телешкото месо от тенджерата и го поставяме в глинения съд. Отгоре покриваме отново с малко от зелето и доливаме червеното вино и телешкия бульон.
Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, захлупваме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180° С за около 1,5 – 2 h.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
900 g телешко за готвене с кост телешко за готвене с кост 150 g сланина сланина 2 kg кисело зеле кисело зеле 60 g черен ориз черен ориз 200 g гъби кладница гъби кладница 1 домата домат 4 дафинов лист дафинов лист 4 зърна бахар бахар 1 връзка магданоз магданоз 100 g краве масло краве масло 100 ml червено вино червено вино 150 ml телешки бульон телешки бульон 1 ч.л. червен пипер червен пипер сол и черен пипер сол и черен пипер Добави в списъка за пазаруване