« Назад

Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

240 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 240 min

Поставяме телешкото месо в тенджера със студена вода и го варим за два часа.

През това време нарязваме киселото зеле и гъбите на едро. Задушаваме ги в предварително загрятото масло, прибавяме нарязания на кубчета домат и черния ориз и овкусяваме с червен пипер, дафинов лист, бахар и магданоз нарязан на ситно.

Нарязваме сланината на тънко и покриваме дъното на глиненото гърне. Поставяме от задушеното зеле с гъбите, след което изваждаме телешкото месо от тенджерата и го поставяме в глинения съд. Отгоре покриваме отново с малко от зелето и доливаме червеното вино и  телешкия бульон.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, захлупваме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180° С за около 1,5 – 2 h.