« Назад

Мус от ябълки и дюли върху ванилова извара

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Мус от ябълки и дюли върху ванилова извара
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Изстъргваме добре дюлите и след това ги обелваме заедно с ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета.
2. Кипваме плодовете със сока и кората от лимона, 50 g захар и 200 ml ябълков сок и варим под капак 15 – 20 min, докато плодовете омекнат и започнат да се разпадат. Разбъркваме често и при нужда добавяме още сок. Намачкваме фино плодовете или ги пасираме. Овкусяваме муса с Калвадос и евентуално още малко захар, по желание добавяме стафиди и оставяме напълно да изстине.
3. Разбъркваме изварата с ваниловата сърцевина и 40 g захар. Разбиваме сметаната на гъст крем и я добавяме. Разпределяме я в купички и отгоре гарнираме с мус.