« Назад

Мусака с батати и свински джолан

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

55 min
(12)
Време
Трудност
12 Рейтинг
Мусака с батати и свински джолан
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 55 min
  1. Овкусете свинския джолан със сол и пипер и го запечатайте на тиган (или в тенджера) от всички страни.
  2. Добавете нарязания на ситно лук и чесъна и задушете отново.
  3. Добавете червено вино (или вода), 2 дафинови листа, сол и черен пипер и варете под похлупак докато месото започне да се разпада. Това би трябвало да отнеме около 2 часа на умерен огън. Междувременно го разбъркайте и долейте вода, ако е необходимо.
  4. Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.
  5. Оставете да изстине и след това го накъсайте на ситно, за да не се опарите.
  6. През това време нарежете картофите и бататите на малки кубчета и размесете добре с накъсаното месо.
  7. Добавете олио сол и пипер и от соса, в който е сготвено месото.
  8. Печете 45 мин на 180 градуса и още 10 мин на 220 градуса