« Назад
Мусака с батати и свински джолан
основно ястие
Оцени
Добави в любими
Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти
Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти
Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.
Време
Трудност
14
Рейтинг
Принтирай
Изпрати
Сподели рецептата
Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти
Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти
Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.
Начин на приготвяне
Време за приготвяне:
55 min
- Овкусете свинския джолан със сол и пипер и го запечатайте на тиган (или в тенджера) от всички страни.
- Добавете нарязания на ситно лук и чесъна и задушете отново.
- Добавете червено вино (или вода), 2 дафинови листа, сол и черен пипер и варете под похлупак докато месото започне да се разпада. Това би трябвало да отнеме около 2 часа на умерен огън. Междувременно го разбъркайте и долейте вода, ако е необходимо.
- Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.
- Оставете да изстине и след това го накъсайте на ситно, за да не се опарите.
- През това време нарежете картофите и бататите на малки кубчета и размесете добре с накъсаното месо.
- Добавете олио сол и пипер и от соса, в който е сготвено месото.
- Печете 45 мин на 180 градуса и още 10 мин на 220 градуса