« Назад

Нигерийски люти телешки шишчета

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Нигерийски люти телешки шишчета
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за мариноване

1. Потапяме дървените шишчета в хладка вода да омекнат.

2. Смиламе или накълцваме на ситно фъстъците. Обелваме чесъна и джинджифила и ги пресоваме. Смесваме ги с фъстъците и с трите вида пипер.

3. Измиваме и подсушаваме стековете, след което им отстраняваме жилите. Нарязваме ги на тънки ивици и ги осоляваме.

4. Нанизваме месото на подсушените дървени шишчета. Поставяме ги в плитка купа и ги намазваме с олио, след което добре ги овалваме в сместа от фъстъци и подправки, като леко притискаме месото, за да полепне по-добре. Оставяме шишчетата в хладилника за поне половин час да поемат подправките.

5. Подреждаме телешките шишчета в намазнена тава и ги печем 20 min в предварително загрята на 200°C фурна, като ги обръщаме на половината на времето.

Съвет: Можем да поднесем шишчетата с доматен сос и/или нарязан лук.