« Назад

Пълнен патладжан

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Пълнен патладжан
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min

Разрязваме всеки патладжан на две половини по дължина и издълбаваме средата. Посоляваме го обилно и оставяме за 30 минути, за да се отдели горчивият сок, след което го попиваме с кухненска хартия или го измиваме и подсушаваме.
През това време приготвяме плънката, като в силно загрятото маслиново масло задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Щом омекнат, добавяме накълцания чесън и каймата. Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим, докато каймата стане тъмнокафява. Преди да отстраним плънката от котлона, добавяме ригана.
Отцедения патладжан слагаме в предварително загрята на 200°С фурна за 20 – 30 минути, докато омекне. След това го пълним с плънката и го връщаме да се запече за още 5 – 10 минути.
Поднасяме изпечените патладжани, украсени с пресен риган.