« Назад

Пълнен шаран с чери домати, лук и гъби

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пълнен шаран с чери домати, лук и гъби
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

1) Нарежи лука на ситно и го задуши в маслиново масло.

2) Нарежи на ситно и печурките, добави ги и ги задуши и тях.

3) После добави и доматите и овкуси със сол, черен пипер и мащерка.

4) Нарежи орехите на едри парчета, прибави ги и готви, докато водата изври.

5) Измий добре шарана и го овкуси отвътре и отвън със сол и пипер. Напълни го с плънката, а после заший с канап за печене и игла или защипи с клечки за зъби или бамбукови шишчета.

6) Постави в тава хартията за печене и сложи отгоре един нарязан лимон, два нарязани моркова, един фенел и една връзка копър. Всичко трябва да е нарязано по начин, по който да се получи канапе от зеленчуци и подправки, върху което да поставиш рибата. Овкуси със сол, черен пипер и 20 ml маслиново масло.

7) Сложи останалите зеленчуци и билки отгоре, овкуси отново със сол и пипер и запечатай хартията с телбод, така че да се получи затворен пакет.

8) Печи в предварително загрята на 180⁰C фурна около час – час и половина (може и повече – в зависимост от размера на шарана).