« Назад

Пълнен шаран с орехи и сушени смокини

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(71)
Време
Трудност
71 Рейтинг
Пълнен шаран с орехи и сушени смокини
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Почистваме шарана и го оставяме да се изкисне за около час в студена вода.
През това време нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме заедно с нарязаните на кубчета печурки. Добавяме орехите и смокините, също нарязани на малки парчета. Овкусяваме със сол и пипер.
Сваляме плънката от огъня и я оставяме да почине.
В същия тиган запържваме ориза, докато стане кристален. Добавяме му сол и пипер.
Пълним шарана, а останалата част от плънката смесваме с ориза (трябва да ни остане известно количество от нея). Зашиваме шарана или го затваряме с помощта на дървени шишчета.
В тава слагаме плънката с ориза, доливаме зеленчуков бульон, а най-отгоре поставяме шарана. Печем в предварително загрята на 180° С фурна между 60 и 75 min или докато шаранът стане златист и хрупкав.