« Назад

Пълнен шаран с праз лук, стафиди и орехи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

110 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Пълнен шаран с праз лук, стафиди и орехи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 110 min

Измиваме добре шарана, подсушаваме го и го овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме на ситно праз лука, магданоза и дивисила и ги запържваме в загрятото предварително маслиново масло. Прибавяме измития ориз, доливаме 200 ml хладка вода и, разбърквайки непрекъснато, оставяме да се готви на тих огън, докато водата изври. След това прибавяме орехите и стафидите, нарязани на ситно, и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Пълним изчистения шаран с готовата плънка и го зашиваме с игла и конец. Поставяме го в подходяща тава и доливаме малко вода. Печем го един час на 180°С, покрит с алуминиево фолио.
След това махаме фолиото, увеличаваме градусите на 220°C и запичаме за още 20 min, докато хване златиста коричка.

Как да сервираме
Поднасяме шарана цял и аранжираме с резени лимон и пресен магданоз.