« Назад

Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Пълнен заек с кисело зеле, стафиди, орехи и селъри
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min

1) Нарежи лука на ситно и го запържи в маслиново масло. Ако заекът има дреболии, нарежи и тях на ситно и ги добави към лука. После нарежи и добави и зелето и го задуши. Овкуси със сол и черен пипер.

2) Добави стафидите, ориза и 300 – 350 ml бульон или вода, червения пипер и селърито – обелено и нарязано на ситно.

3) Счукай бахара в саханче и го добави към ориза заедно с мащерката, розмарина и дафиновия лист.

4) Бъркай, докато водата изври, и овкуси със сол, черен пипер и орехи. После остави да изстине.

5) Напълни заека с изстиналата смес. Ако ти остане, я постави на дъното на тавата, в която ще бъде заекът.

6) Добави 100 ml бяло вино и овкуси заека със сол, черен пипер и маслиново масло. Сипи 100 ml вода.

7) Печи с фолио или под капак час и половина на 180⁰C в предварително загрята фурна.